logo

Beechwood Oasis

A Space forRelaxation!

The existing grades provided a unique opportunity for multiple elevated terraces and garden rooms, which were all implemented in a modern contemporary style. The existing brick wall discreetly hides the stairs and offers a sleek backdrop to the sundeck lounge. The stairs are strategically positioned to create a viewing deck of the poolscape patio from above.

The low walls accented with crisp horizontal cladding stained in a midnight black, capped in a rich cognac coloured Ipe wood, gives the lower patio areas a sunken great room feel, while accented on the upper terrace to create a raised planter and additional seating around a mature Japanese Maple tree. The modern design aesthetic is complemented in the waterfall countertop, the simple pool house design architecture and in the material palette used across the project.

Share This Project:

landscape-design

Project Features

  • Modern outdoor bar
  • Existing brick wall accommodates stairs and act as a feature wall in the landscape
  • Strong linear pattern repeated in structures throughout the design
  • Modern poolhouse/change house
  • Masonry fire pit
  • Modern glass panels for railing
  • Balance of hard and softscape elements
landscape-construction
feature5-before
feature5-before
feature5-before
feature5-build
feature5-build
feature5-build
feature5-build
feature5-build
feature5-build
feature5-after
feature5-after
feature5-after
feature5-after
feature5-after
feature5-after
feature5-after
feature5-after
feature5-after

Take a look at more of our Featured Projects